En bäddsoffa passar perfekt i alla hem

Att kunna erbjuda sina gäster en skön plats att övernatta på är alltid uppskattat. Att samtidigt kunna slå två flugor i en smäll är inte heller fel. Det är därför en bäddsoffa är lite av en perfekt möbel.  Med en bäddsoffa skapas en funktionell inredning som dessutom inte inkräktar på estetiken i rummet.

En bäddsoffa passar perfekt i nästan alla hem, men speciellt i trångbodda hem som till exempel studentlägenheter eller sommarstugor på grund av dess mycket smidiga och kompakta konstruktion. Vitsen med bäddsofforna är att de ska uppfattas som soffor och på sätt passa in i en avslappnad vardagsrumsmiljö. En bäddsoffa kan idag skräddarsys på väldigt många olika sätt. Armstöd, ben eller klädsel kan alla skräddarsys så att de passar just din smak, bara för att nämna några exempel.

Det finns två olika varianter av bäddsoffor, framåt- och längsbäddad. I en framåtbäddad soffa fälls sängen fram på så sätt att själva soffan fungerar som huvudgavel. I en längsbäddad soffa fungerar själva soffan som en bädd medan den andra bädden fälls fram parallellt med soffan. Det finns även längsbäddade divansoffor, där divanen fungerar som ett utmärkt förvaringsurymme för kuddar, sängkläder och täcken. Varken framåt- eller längsbäddad är bättre än de andra utan det är upp till en själv att välja den bäddsoffa som passar bäst i just ditt hem, både när det kommer till utseendet och komforten.

Målet med en bäddsoffa är att steget från soffa till säng ska vara så smidigt och snabbt som möjligt. Det finns idag många olika mekanismer och lösningar på hur man bäddar fram sängdelen och det bästa sättat att hitta den lösning som passar just dig är att antingen testa i butik eller höra sig för med återförsäljaren.  Samma sak gäller så klart också när det kommer till komforten, testa eller hör dig för med återförsäljaren både när det kommer till sittdelen och sängen. Var också noga med att ta reda på exakt hur mycket plats bäddsoffan kommer ta när den är helt utbäddad och se till att du faktiskt rymmer den i ditt hem. Att köpa en bäddsoffa och sedan inse att man inte har plats för den är något  man helst vill undvika.

Bäddsoffor finns i princip hos alla möbelförsäljare och numera blir det även allt vanligare att beställa bäddsoffor online.  Att köpa en bäddsoffa online kan bli betydligt billigare än hos en vanlig möbelförsäljare. Dessutom så brukar sajterna som säljer bäddsoffor online erbjuda gratis frakt av bäddsoffan ända fram till hemdörren, vilket är otroligt uppskattat.