En bra byrå som passar in i hemmet

Alla människor har behov av en bra byrå i hemmet, gärna en som kommer utrustad med flera lådor som kan sluka upp en stor mängd med små och stora saker. Där man kan ha sina strumpor, näsdukar, tröjor, pennor, papper och köksgeråd. Med andra ord kan en byrå vara behändig att ha i så gott som varje del av hemmet. En sak som är mycket bra med byråer är att de håller ordning på sakerna, det kan vara svårt att få en översikt i ett skåp när det är fråga om mindre saker.

Det finns flera olika modeller på byråer, allt efter vad de ska användas till och hur stor plats man har i hemmet. En del är mycket smala, men kanske hellre lite höga så att man kan ha många små saker i den. Andra är låga men breda, och kan sluka lite större saker som jackor eller lakan. Detta gör att man kan utnyttja utrymmen som annars kanske inte tjänar till så mycket. Under ett fönster, till exempel, eller mellan två dörrar. En del ställer en byrå på var sida om sin säng så att det finns plats för det man vill ha till hands. En bok, fjärrkontrollen till en eventuell TV, stickningen, mediciner och annat som man behöver. Det brukar också finnas en större byrå i samma stil för sovrummet för att göra det hela komplett.

Byråer finns även i olika färger och material. Trä är ett mycket vanligt val, antingen naturfärgat eller målat. Men det finns även byråer i plast, metall eller korg. Vissa har inga handtag utan själva lådan har en liten urgröpning så man kan få grepp att öppna den. Men annars så kan knopparna vara en dekoration i sig själv, antingen de är målade eller kanske i ett avvikande material. Ibland är översidan i en avvikande färg eller material, så att själva byrån blir en dekoration.

Om man vill lysa upp ett rum kanske en röd byrå kan vara något speciellt, eller varför inte en knallgul? För en mer diskret stil är det många som föredrar vita möbler, och satsar istället på mer färger på mattor och gardiner. Poängen är dock att man ska kunna göra precis som man vill, och det fungerar bra med det stora urvalet av byråer som finns. Alla har sin egen unika stil och smak, och det ska synas i hemmet vem man är. Det är viktigt att allt fungerar som det ska, och att man har plats för alla sina saker. Detta leder ju faktiskt till trivsel och harmoni, något som alla familjer önskar.

Byrå med lådor

Byrå med lådor